Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Michael Jacksons Minnesstund.


Jag beslutade mig för att igår följa hela minnesstunden på CNN då de såg ut som att TV4 inte skulle sända hela, plus att jag ville slippa våra svenska kommentatörer som alltid pratar mitt i allt. (bara kolla Oscars och andra evenimang). Jag tycker att de var lite over the top, men så får man tänka på att de var Kungen av pop och att  de var detta familjen ville. Liz Taylor var inte med då hon ansåg att detta var inte vad MJ ville och Diana Ross vet jag inte orsaken, men hon hade skrivet ett brev (kan läsas mer här nere). De bästa framträdandet på minnesstunden var Jennifer Hudson som framförden Mj´s låt Will You Be There.


"In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials And My Tripulations
Through Our Doubts And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart"

Mot slutet var ögonon sådär glansiga, men så började någon säga att janet ville säga något. Då dom började sänka ner stativet till mirofonen tror jag nog vi alla förstod att de inte var hon som ville säga något utan MJ dotter. Efter de fanns de nog inte ett öga torrt tror jag. Jag vet juh hur de är att förlora en föräldrer och de är de jobbigaste man kan gå igenom, men sedan får man tänka att MJ´s dotter bara är 11 år och de gör att de känns fruktansvärt. Nu hoppas man på att alla hans barn ska få den hjälpen och de stödet dom behöver, men av att dömma av hur familjen tog hand om barnen under hela minnesstuden så tror jag att dom kommer att få de.
Familjen är juh de viktigaste man har.


Efter en privat minneshögtid begravningsplatsen Forest Lawn för endast familj och vänner fördes kistan till Staples Center. Längs vägen och utanför Staples Center hade fans samlats för att ta farväl av kungen av pop - Michael Jackson.

Minnesceremonin på Staples Center startar strax före klockan 19.15, svensk tid. Motown-legenden Smokey Robinson kliver upp på scenen för att läsa upp några kondoleansbrev.

Första brevet är skrivet av Diana Ross, som berättar om saknaden efter den gode vännen. Andra personen att framföra sina kondoleanser är Nelson Mandela.

- Michael kom att stå oss nära i samband med att han spelade i Sydafrika. Han var en gigant och legend inom musikvärlden. Jag och min fru vill uttrycka vårt deltagande med Michaels familj. Var stark!, uppmanar Mandela i brevet som läses upp av Smokey Robinson.

Första framträdandet är ett gospelnummer, under vilket Michael Jacksons kista placeras längst fram vid scenen. Texten lyder "we are going to see the king" och den blankpolerade kistan är prydd med röda blommor. Kistan bärs av hans bröder.

Pastor Lucious Smith, vän till familjen Jackson, inleder med orden:

- För miljoner runt om världen var Michael en hjälte och till och med en kung. Men han var framför allt en broder, son, far och en medmänniska. Så länge vi minns honom kommer han aldrig att glömmas bort.

Mariah Carey är nästa artist att inta scenen och hon sjunger "I'll be there". Efter framträdandet berättar en tårfylld Queen Latifah om sina minnen av Michael Jackson och om hur hon försökte lära sig göra popstjärnans moonwalk. Michael Jackson var också den person som fick henne att tro på sig själv och våga ta för sig av livets utmaningar.

- Ni trodde på Michael och han trodde på er. Michael var den största stjärnan på jorden.

Lionel Richie sjunger därefter den gamla The Commondores-låten "Jesus is love".

Skivbolagsdirektören för Motown Berry Gordy var med i begynnelsen av Michael Jacksons karriär. Han berättar om när tioåringen Michael Jackson kom in på hans kontor för en audition. Gordy säger att Jackson kände bluesen redan som barn. Gordy förstod redan då att han skulle bli en stjärna.

- Michaels liv var vackert. Visst har det funnits några tvivelaktiga beslut men han lyckades uppfylla sina drömmar. Han blev den obestridbara Kungen av pop. Han älskade allt och alla - särskilt sina fans. Han är den största underhållaren som levat. Michael, tack för glädjen och tack för kärleken. Du kommer att leva vidare i mitt hjärta.

Stevie Wonder leds in på scenen och sätter sig vid flygeln.

- Detta är ett ögonblick som jag skulle vilja slippa behöva uppleva. Men så mycket som vi behöver Michael Jackson så behöver gud honom mer.

Därefter talar basketstjärnorna Kobe Bryant och Magic Johnson om sina minnen av popstjärnan men också om filantropen Michael Jackson, som donerade otaliga miljoner till människor i nöd.

Johnsons berättar en lättsam historia om när han var på besök hos popstjärnan och han fick frågan vad han ville äta. Svaret blev grillad kyckling. När kocken kom ut med maten visade det sig att Michael Jackson beställt snabbmat från Kentucky Fried Chicken, KFC.

- Jag glömmer aldrig att han ville ha KFC.

En höggravid Jennifer Hudson kommer ut på scenen och framför balladen "Will you be there". Pastorn Al Sharpton håller ett passionerat tal om Michael Jacksons betydelse för omvärlden och om hans betydelse för afroamerikaner. Han riktade ett tack till mamma och pappa Jackson.

- Vi tackar er för att ni gav oss en person som lärde oss att älska.

Vännen Brooke Shields berättar om likheterna mellan hennes och Michael Jacksons liv. Båda blev kända vid en ung ålder.

- Jag var 13 år när jag träffade Michael för första gången och vänskapen växte med tiden. Vi blev ofta kallade ett udda par men vi båda förstod hur det kändes att stå i rampljuset som barn. Vi tvingades bli vuxna tidigt men när vi var tillsammans var vi två barn som hade kul. Vi fnissade som små barn. Han kallades kung men för mig var han mer som en prins, säger en rörd Brooke Shields.

Brodern Jermaine Jackson sjunger "Smile", som enligt Brooke Shields var popstjärnans favoritlåt. Därefter deltar Martin Luther King III och Bernice King, som är medborgarrättskämpen Martin Luther Kings barn, i en gemensam hyllning av Michael.

R&B-stjärnan Usher sjunger "Gone too soon", från Jacksons skiva "Dangerous".

Smokey Robinson berättar om när han träffade Michael för första gången. Michael var i 10 årsåldern och sjöng en av Smokeys låtar.

- Nu har de lurat oss, pojken kan omöjligen vara 10 år gammal. Låten handlar om någon som drabbats av ett brustet hjärta, hur kan han sjunga låte n med så mycket själ. Jag gick omedelbart fram och bad att få se födelsecertifikatet.

Shaeen Jarfargholi, från "Britains got talent", sjunger en låt och avslutar med att tacka Michael Jackson för hans musik.

En av producenterna till vad som skulle bli Michael Jacksons sista turné, "This is it", berättar om de sista veckorna innan popstjärnans död. Han kallar Staples Center i Los Angeles för "Michaels hus" eftersom de sista repetitionerna ägde rum på Staples.

Alla artister som uppträtt under kvällen samlas på scenen och framför "We are the world". Även Michael Jacksons familj och vänner finns på scenen och sjunger med. Därefter framförs "Heal the world". I bakgrunden på scenen syns en bild på jorden.

Brodern Jermaine Jackson avslutar med tacka alla som kommit till Staples Center. Brodern Marlon Jackson är uppenbart rörd men säger också några ord.

- Jag står här och försöker hitta tröstande ord, jag försöker förstå varför gud har hämtat hem Michael efter en så kort vistelse här på jorden. Du kommer för alltid att leva vidare.

Marlon Jackson berättar om när brodern Michael klädde ut sig för att kunna köpa en skiva utan att bli igenkänd. Michael Jackson dyrkades i hela världen men upplevde också många svåra stunder i framgångens spår.

Hur mycket lidande kan en man ta?, frågar han sig.

- Nu får du äntligen vara i fred.

Michael Jacksons dotter Paris går också fram till mikrofonen.

- Ända sedan jag föddes har pappa varit den bästa far man kan tänka sig, säger hon och brister ut i gråt.

- Jag vill bara säga att jag älskar honom så mycket.

Kistan förs ut till tonerna av "Make a change". Pastor Lucious Smith avslutar med en bön.

Vid klockan 21.50 är minnesceremonin över.
/
SVD

Bilder
Den övrebilden Foto: AP och fanns på aftonbladetshemsida.
Nedre bilden är från CNN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...