Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Film Söndag

Idag är en tråkig dag. Ena stunden skiner solen och andra stunden regnar det. Vad gör man en dag som denna? Man är ensam och känner sig ensam. Jo, man flyr i i fantasin och filmen värld. Tror man brukar kalla detta Filmdag. Japp, idag är de film för hela slanten. Jag har soffa, mysiga kuddar, duntäcke och 4 beno CD/DVD-hyllor fylld med film. Vad mer kan man begära? Ja visst man önskade att man hade något gott nyttigt att tugga på, men nu är de som de är...

Jag ska gå vidare till nästa film...

Film Söndag

Idag är en tråkig dag. Ena stunden skiner solen och andra stunden regnar det. Vad gör man en dag som denna? Man är ensam och känner sig ensam. Jo, man flyr i i fantasin och filmen värld. Tror man brukar kalla detta Filmdag. Japp, idag är de film för hela slanten. Jag har soffa, mysiga kuddar, duntäcke och 4 beno CD/DVD-hyllor fylld med film. Vad mer kan man begära? Ja visst man önskade att man hade något gott nyttigt att tugga på, men nu är de som de är...

Jag ska gå vidare till nästa film...

Eurovision Song Contest 2010

Jag bojkotade hela den svenska, allt från deltävlingar till final. Pga att jag lessnat på alla dessa tävlingar och att sverige gör allt för att få komma med i finalen. Svenskar som är låtskrivare för andra länder och svenska som framför låtar för andra länder. Nä, usch sägare jag bara. Denna tävling är väl för att få fram nya låtskrivare och att stötta sitt land, inte att vara en egatrippad svensk. För de är vad vi börjar bli, vi kanske skit när de går dåligt.
Nog om de nu över till Stora finalen som jag såg.

Börjar med att säga för den som inte hörde el har läst kom Anna på plats 11 i semifinalen, de kanske kan kännas lite surt. Såg bitar ur den semifinalen och jag måste säga, att man ska inte gå på Anna eller låten. De handlade om så mycket nerver. Hon var så nervös flickan att de syndes rakt igenom och hördes även på rösten. Vet att en del sa att hon gjorde sitt bästa framträdande, men då undrade jag... tittade vi på samma? Jag gillade inte låten sådär super mycket, men de var ingen super skit dålig låt heller och jag kan förstå att en del blev chockade att hon inte kom med. De var dock väldigt hårt startfält i år trots att de inte syndes på röstningen.

Tyskland blev vinnaren. Jag måste säga helt okej. Låten var dock en låt som för mig som växer med tiden. När jag hörde den först, tänkte jag vad är detta? men sedan efter att fått höra den i snabbomgången så växte den och jag tyckte den kunde ligga där i toppen och säkerligen vinna också. Vilket den gjorde.


 

Som jag skrev tidigare, så var de hårt startfält i år. Jag fick dock några favoriter.
Låter som jag tyckte vara okej var Azerbaijan, Romania. Gillade även Danmarks bidrag, men tyckte inte killens röst riktigt passade och jag började fundera på om den låten hade varit med i den svenska tävlingen, vilka hade dom då valt? Låter var 100% svensk.
Mina absoluta favoriter måste jag dock säga var Island och Irland, så jag blev besviken att se att det inte gick sådär super bra för dom. Tyskland blev lite av en favorit efter att den fått växa lite som sakt.
UK så låt var en av dom bättre på bra lång som UK sänt och endå hamnade dom sist.
Alla som såg finalen kunde då se att de fortfanade är enormt mycket kompis röstning. Sverige var dom lite bättre på de där i år måste jag säga. Vi gav 4 till Norge och 8 till Danmark, men inget till Island (fast den kanske inte ses som ett grannland).

Fanns de någon låt som jag tyckte vara skit då?
Ja de är klart de fanns några dåliga, men de fanns en låt som fick topplacering som jag inte fattade alls. Redan från första gången jag hörde låten fick de mig att säga till min man ett de är något fel med den där låten. Jag hade aldirg hört den tidigare, men endå lät refrängen som bekant. Inte ens nu kan jag komma på vad de var. Någon som håller med?
Bidraget jag pratar om var Turkiet.

En ska som förvånade mig, de var att Grekland av alla länder som hade en såndär Olé låt fick höga poäng och att själva landet är i ekonomiskkris. Vad hade dom gjort om dom hade vunnit? Hade dom verkligen haft råd i dessa tider?

Det jag skulle önkska är att alla dessa semifinaler skulle skrotas helt och gå tillbaka som de var förut. Gick de dåligt ena året fick man inte vara med nästa osv. Roterade av länderna. Även att sverige skulle lägga ner deltävlingarna och bara ha en final och att sedan sluta ta med skit låtar som handlar om kebabpizza och annar dravel. Det har varit lite mycket sånt dom senaste åren. Och att även låtskrivare och artister ska stötta SITT land och inte annat. Uppmuntra nya låtskrivar från länderna och låta de egna folket för uppmärksamheten och reprecentera sitt land. Som de är nu, är de mer och mer svenskar i tävlingen och jag tycker de är fel, man ska stötta sitt eget land inte andras (i allafall inte i en sånhär tävling).
En sista sak bara. Hur kunde en från publiken komma upp på secen under spaniens bidrag? Jag trodde de vara hård bevakning på sånna här tillställningar, men tydligen inte.


Ett tips till sverige, Skriv en massa Amanda Jensen låtar och ha en final om vilken av dessa hons ska framföra. Vi måste våga ta Chansen (se på tyskland).

Viktkampen har tagit ny fart

Japp, nu är ändringen här som jag väntat på och fort gick de. Fortare än vad jag trodde. Idag (tisdag) ringde dom från den nya Överviktsenheten som dom startar upp nu i Juni på USÖ. Så den 15 Juni ska jag ditt, så får vi se vad de kan leda till och jag där kan få de där sista stödet som jag behöver. Har även tagit de stora beslutet att låta mig stå kvar och vänta på läkarbesöket och en framtida Viktop, trots att jag är livrädd. De känns som jag inte har något att förlora längre, måste börja tänka mer på ryggen och inte bara på mig själv. För skulle mänskligheten acceptera mig som den jag är, då skulle jag välja detta. Visst kanske minska några kilon, men inte så mycket som alla tycker att man måste. För jag vet inget annat än att vara överviktig. Jag minns inte hur de var att vara trådsmal och de kan skrämma mig. Visst jag kommer nog aldrig bli så smal igen, men inte långt ifrån om de blir en viktop och att de funkar för mig. Så vad är första steget nu? Jo, denna veckan har vi gjort matsedel (måste pga den begränsade ekonomin) och handlat de som vi behöver för veckan, vilket inte blev sådär super mycket för vi hade de mesta i frysen. Nu kommer vi gå tillbaka till en LCHF/GI diet (diet låter fel, de är ett livsval och trots den stora kritiken till de, så mådde både jag och min kropp som bäst på denna maten. Med undantag för keso som min gallsten inte alls accepterade). Nu får vi hoppas att ekonomin håller och att vi klarar som genom de värsta, för allt hänger på de. I dåliga tider brukar man kunna äta sämre, men vi hoppa på att de denna gången ska bli bättre. I början har vi dock lagt in efterrätt på lördagar i from av liten fruktsallad och vispgrädde (efter ekonomin så klart, om den säger nej, så får de bli nej). Imorgon (Onsdag) är de träning och akupunktur hos sjukgymnasten som gäller, så jag ska nog gå och sova snart.

Viktkampen har tagit ny fart

Japp, nu är ändringen här som jag väntat på och fort gick de. Fortare än vad jag trodde. Idag (tisdag) ringde dom från den nya Överviktsenheten som dom startar upp nu i Juni på USÖ. Så den 15 Juni ska jag ditt, så får vi se vad de kan leda till och jag där kan få de där sista stödet som jag behöver.
Har även tagit de stora beslutet att låta mig stå kvar och vänta på läkarbesöket och en framtida Viktop, trots att jag är livrädd. De känns som jag inte har något att förlora längre, måste börja tänka mer på ryggen och inte bara på mig själv. För skulle mänskligheten acceptera mig som den jag är, då skulle jag välja detta. Visst kanske minska några kilon, men inte så mycket som alla tycker att man måste. För jag vet inget annat än att vara överviktig. Jag minns inte hur de var att vara trådsmal och de kan skrämma mig. Visst jag kommer nog aldrig bli så smal igen, men inte långt ifrån om de blir en viktop och att de funkar för mig.

Så vad är första steget nu?
Jo, denna veckan har vi gjort matsedel (måste pga den begränsade ekonomin) och handlat de som vi behöver för veckan, vilket inte blev sådär super mycket för vi hade de mesta i frysen. Nu kommer vi gå tillbaka till en LCHF/GI diet (diet låter fel, de är ett livsval och trots den stora kritiken till de, så mådde både jag och min kropp som bäst på denna maten. Med undantag för keso som min gallsten inte alls accepterade).
Nu får vi hoppas att ekonomin håller och att vi klarar som genom de värsta, för allt hänger på de. I dåliga tider brukar man kunna äta sämre, men vi hoppa på att de denna gången ska bli bättre.
I början har vi dock lagt in efterrätt på lördagar i from av liten fruktsallad och vispgrädde (efter ekonomin så klart, om den säger nej, så får de bli nej).

Imorgon (Onsdag) är de träning och akupunktur hos sjukgymnasten som gäller, så jag ska nog gå och sova snart.

Uppdatering...

Va dålig jag varit på att blogga, vet inte vad som hände i helgen. Jag som hade tänkt bloggat en hel del, men så blev de bara inte. De har snurrat en massa i huvudet den senaste tiden hur jag ska gå vidare.
Än så länge har jag inte fått något svar på överklagan och har heller inte fått något svar från Alfa-Kassan. Detta får de hela att se mörkt ut, så denna månaden har man noll kr. Åh jag kan lova att de känns tungt, får vända och på ekonomin. Dra in på allt som går att dra in på och de får mig att krypa på väggaran och känna mig instängd och liten som en mus.

De har dock börjat hända litet, men inget som ökar ekonomin än tyvärr.
Mannen ska iväg på läkarundersökning 11 juni och vi får hoppas de går bra, för de är just nu vårat enda hopp och ljus i mörkret.
Jag var i torsdags på ett möte med AF Rehab och genom dom/de ska jag få gå på något i 3 veckor och får troligen då ett litet tillskott till kassan. När detta blir av fick jag veta idag (Tisdag). 8 Juni ska jag på första besöket på de där stället och de känns både spännande och skrämande på samma sätt. Är dock väldigt rädd att de ska vara något skit bara, men försöker endå hålla hoppet uppe. Försöka se de positivt, fast efter alla FK projekt fiaskon så är man lite tveksam. Efter de vet jag inte vad som händer.
Har dock en annan väg att välja, men jag står och väger om du skulle funka för mig och om de skulle funka. (mer om de tänker jag inte säga nu).

Jag har dock varit lite aktiv. Har försökat att påbörjat ett CV, men ni kan tänka att den inte blev sådär givande. Mest en del under Datavana... hahahaha Under jobb erfarenheter är de dött som min erfarenhet.
Har snackat en del med mannen och vi både har sagt att de som skulle passa mig, skulle vara något där jag som person fick komma fram mer och vara lite bestämd. Åh andra sidan vem skulle vilja ha en oerfaren till något sånt? Vet ni någon? Då får ni gärna dela med er, dock måste de vara i Örebro/Lindesbergs området.

Uppdatering...

Va dålig jag varit på att blogga, vet inte vad som hände i helgen. Jag som hade tänkt bloggat en hel del, men så blev de bara inte. De har snurrat en massa i huvudet den senaste tiden hur jag ska gå vidare. Än så länge har jag inte fått något svar på överklagan och har heller inte fått något svar från Alfa-Kassan. Detta får de hela att se mörkt ut, så denna månaden har man noll kr. Åh jag kan lova att de känns tungt, får vända och på ekonomin. Dra in på allt som går att dra in på och de får mig att krypa på väggaran och känna mig instängd och liten som en mus. De har dock börjat hända litet, men inget som ökar ekonomin än tyvärr. Mannen ska iväg på läkarundersökning 11 juni och vi får hoppas de går bra, för de är just nu vårat enda hopp och ljus i mörkret. Jag var i torsdags på ett möte med AF Rehab och genom dom/de ska jag få gå på något i 3 veckor och får troligen då ett litet tillskott till kassan. När detta blir av fick jag veta idag (Tisdag). 8 Juni ska jag på första besöket på de där stället och de känns både spännande och skrämande på samma sätt. Är dock väldigt rädd att de ska vara något skit bara, men försöker endå hålla hoppet uppe. Försöka se de positivt, fast efter alla FK projekt fiaskon så är man lite tveksam. Efter de vet jag inte vad som händer. Har dock en annan väg att välja, men jag står och väger om du skulle funka för mig och om de skulle funka. (mer om de tänker jag inte säga nu). Jag har dock varit lite aktiv. Har försökat att påbörjat ett CV, men ni kan tänka att den inte blev sådär givande. Mest en del under Datavana... hahahaha Under jobb erfarenheter är de dött som min erfarenhet. Har snackat en del med mannen och vi både har sagt att de som skulle passa mig, skulle vara något där jag som person fick komma fram mer och vara lite bestämd. Åh andra sidan vem skulle vilja ha en oerfaren till något sånt? Vet ni någon? Då får ni gärna dela med er, dock måste de vara i Örebro/Lindesbergs området.

Tillbaka förhoppningsvis.

Har varit frånvarande ett tag och de har enbart med att jag inte orkar med att sitta vid datorn. Mycket annat har tagit upp min tid och jag hoppas nu på att de ska bli bättre.
Ska försöka uppdatera lite under helgen då mannen jobbar extra. Har lite att dela med mig, om de är posotivt återstår att se.

Tillbaka förhoppningsvis.

Har varit frånvarande ett tag och de har enbart med att jag inte orkar med att sitta vid datorn. Mycket annat har tagit upp min tid och jag hoppas nu på att de ska bli bättre.
Ska försöka uppdatera lite under helgen då mannen jobbar extra. Har lite att dela med mig, om de är posotivt återstår att se.
RSS 2.0