Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Eurovision Song Contest 2010

Jag bojkotade hela den svenska, allt från deltävlingar till final. Pga att jag lessnat på alla dessa tävlingar och att sverige gör allt för att få komma med i finalen. Svenskar som är låtskrivare för andra länder och svenska som framför låtar för andra länder. Nä, usch sägare jag bara. Denna tävling är väl för att få fram nya låtskrivare och att stötta sitt land, inte att vara en egatrippad svensk. För de är vad vi börjar bli, vi kanske skit när de går dåligt.
Nog om de nu över till Stora finalen som jag såg.

Börjar med att säga för den som inte hörde el har läst kom Anna på plats 11 i semifinalen, de kanske kan kännas lite surt. Såg bitar ur den semifinalen och jag måste säga, att man ska inte gå på Anna eller låten. De handlade om så mycket nerver. Hon var så nervös flickan att de syndes rakt igenom och hördes även på rösten. Vet att en del sa att hon gjorde sitt bästa framträdande, men då undrade jag... tittade vi på samma? Jag gillade inte låten sådär super mycket, men de var ingen super skit dålig låt heller och jag kan förstå att en del blev chockade att hon inte kom med. De var dock väldigt hårt startfält i år trots att de inte syndes på röstningen.

Tyskland blev vinnaren. Jag måste säga helt okej. Låten var dock en låt som för mig som växer med tiden. När jag hörde den först, tänkte jag vad är detta? men sedan efter att fått höra den i snabbomgången så växte den och jag tyckte den kunde ligga där i toppen och säkerligen vinna också. Vilket den gjorde.


 

Som jag skrev tidigare, så var de hårt startfält i år. Jag fick dock några favoriter.
Låter som jag tyckte vara okej var Azerbaijan, Romania. Gillade även Danmarks bidrag, men tyckte inte killens röst riktigt passade och jag började fundera på om den låten hade varit med i den svenska tävlingen, vilka hade dom då valt? Låter var 100% svensk.
Mina absoluta favoriter måste jag dock säga var Island och Irland, så jag blev besviken att se att det inte gick sådär super bra för dom. Tyskland blev lite av en favorit efter att den fått växa lite som sakt.
UK så låt var en av dom bättre på bra lång som UK sänt och endå hamnade dom sist.
Alla som såg finalen kunde då se att de fortfanade är enormt mycket kompis röstning. Sverige var dom lite bättre på de där i år måste jag säga. Vi gav 4 till Norge och 8 till Danmark, men inget till Island (fast den kanske inte ses som ett grannland).

Fanns de någon låt som jag tyckte vara skit då?
Ja de är klart de fanns några dåliga, men de fanns en låt som fick topplacering som jag inte fattade alls. Redan från första gången jag hörde låten fick de mig att säga till min man ett de är något fel med den där låten. Jag hade aldirg hört den tidigare, men endå lät refrängen som bekant. Inte ens nu kan jag komma på vad de var. Någon som håller med?
Bidraget jag pratar om var Turkiet.

En ska som förvånade mig, de var att Grekland av alla länder som hade en såndär Olé låt fick höga poäng och att själva landet är i ekonomiskkris. Vad hade dom gjort om dom hade vunnit? Hade dom verkligen haft råd i dessa tider?

Det jag skulle önkska är att alla dessa semifinaler skulle skrotas helt och gå tillbaka som de var förut. Gick de dåligt ena året fick man inte vara med nästa osv. Roterade av länderna. Även att sverige skulle lägga ner deltävlingarna och bara ha en final och att sedan sluta ta med skit låtar som handlar om kebabpizza och annar dravel. Det har varit lite mycket sånt dom senaste åren. Och att även låtskrivare och artister ska stötta SITT land och inte annat. Uppmuntra nya låtskrivar från länderna och låta de egna folket för uppmärksamheten och reprecentera sitt land. Som de är nu, är de mer och mer svenskar i tävlingen och jag tycker de är fel, man ska stötta sitt eget land inte andras (i allafall inte i en sånhär tävling).
En sista sak bara. Hur kunde en från publiken komma upp på secen under spaniens bidrag? Jag trodde de vara hård bevakning på sånna här tillställningar, men tydligen inte.


Ett tips till sverige, Skriv en massa Amanda Jensen låtar och ha en final om vilken av dessa hons ska framföra. Vi måste våga ta Chansen (se på tyskland).
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...