Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Frövi - Örebro

Jag vet inte vad det var med mig igår alltså. Var lite uttråkad och rastlös, så jag tog beslutet att Rambo och jag skulle prova på att ta tåget (tror inte Rambo hade klarat 55min buss) in till Örebro och sedan gå ner till mannen på hans jobb.
Så igår gick vi 4,3 km. Snacka om att det känns i benen idag. Det var dock rätt kul att göra något annat för engångs skull. Rambo var jätte duktig och han fick sedan vila ut i bilen hos mannen på jobbet. Jag fick då lite tid för mig själv att gå en sväng på Marieberg Galleria. Så åkte vi alla bil hem, vilket kändes lite konstigt. Det är sällan en annan åker bil med mannen sådär efter jobbet. Rita fick stanna hemma, då jag såg att hon var väldigt slö och behövde nog få vara själv ett tag. Hon blev så glad när vi kom hem och hon körde direkt ner nosen i matkassen (tokan där).

Frövi - Örebro

Jag vet inte vad det var med mig igår alltså. Var lite uttråkad och rastlös, så jag tog beslutet att Rambo och jag skulle prova på att ta tåget (tror inte Rambo hade klarat 55min buss) in till Örebro och sedan gå ner till mannen på hans jobb.

Så igår gick vi 4,3 km. Snacka om att det känns i benen idag. Det var dock rätt kul att göra något annat för engångs skull. Rambo var jätte duktig och han fick sedan vila ut i bilen hos mannen på jobbet.
Jag fick då lite tid för mig själv att gå en sväng på Marieberg Galleria. Så åkte vi alla bil hem, vilket kändes lite konstigt. Det är sällan en annan åker bil med mannen sådär efter jobbet.

Rita fick stanna hemma, då jag såg att hon var väldigt slö och behövde nog få vara själv ett tag. Hon blev så glad när vi kom hem och hon körde direkt ner nosen i matkassen (tokan där).

Hemma igen!

Igår kom jag hem efter min och hundarnas mini semester. Blev en dag extra där uppe, så jag han träffa en vän jag inte träffat på länge. Vädret var inte sådär med mig, men jag klagar endå inte. Då fick man chansen att shoppa lite på rean (kommer ett eget shopping inlägg senare). Släktträffen i lördags var höjdpunkten (i allt tragiskt, tänker då på Norge). Det var så kul att få träffa alla igen och prata om det ena och det andra. Åh några sa även att vi måste försöka ha lite kontakt, så det ska vi försöka med. Morbror min han tjatade lite på att jag måste få upp fotosidan igen (undra om han gillade den), så det har jag lovat. Har tack vare min brors tjej hittat ett bra och första året billigt webhotell, som jag även beställt här på morgonen. Nu gäller det bara att fixa till sidorna lite innan jag lägger upp dom. Får även se om bloggen följer med. I övrigt har jag haft en bra semester, fast jag har haft lite hemlängtan. Borta bra men hemma Bäst. Jag blev dock lite besviken att av dom man känner och haft sov vänner en längre tid, så var det bara en som jag träffade och en som jag fick svar från att hon tyvärr jobbade. Lite trist, hade varit kul att bara ta en fika och snacka lite skit. Det är väl nu man såg vilka som var sina riktiga vänner där uppe. En vän på annan ort, ville att jag skulle titta in, men så när jag stannade i valbo kände jag att 10 mil extra skulle jag nog inte klara av. Så jag ska se om jag kan åka upp till henne en heldag i stället framöver. Man vill gärna vara pigg och alert när man träffar sina vänner, så man inte är trött och grinig. Åh hon förstod mig. Bilresan i sig gick riktigt bra och det var rätt skönt. Lite mer trafik på vägen upp på fredagen, men i övrigt så var det riktigt bra. Så det där är nog inte sista gången jag gör.

Hemma igen!

Igår kom jag hem efter min och hundarnas mini semester. Blev en dag extra där uppe, så jag han träffa en vän jag inte träffat på länge.
Vädret var inte sådär med mig, men jag klagar endå inte. Då fick man chansen att shoppa lite på rean (kommer ett eget shopping inlägg senare).

Släktträffen i lördags var höjdpunkten (i allt tragiskt, tänker då på Norge). Det var så kul att få träffa alla igen och prata om det ena och det andra. Åh några sa även att vi måste försöka ha lite kontakt, så det ska vi försöka med.
Morbror min han tjatade lite på att jag måste få upp fotosidan igen (undra om han gillade den), så det har jag lovat. Har tack vare min brors tjej hittat ett bra och första året billigt webhotell, som jag även beställt här på morgonen. Nu gäller det bara att fixa till sidorna lite innan jag lägger upp dom.
Får även se om bloggen följer med.

I övrigt har jag haft en bra semester, fast jag har haft lite hemlängtan. Borta bra men hemma Bäst. Jag blev dock lite besviken att av dom man känner och haft sov vänner en längre tid, så var det bara en som jag träffade och en som jag fick svar från att hon tyvärr jobbade. Lite trist, hade varit kul att bara ta en fika och snacka lite skit. Det är väl nu man såg vilka som var sina riktiga vänner där uppe.
En vän på annan ort, ville att jag skulle titta in, men så när jag stannade i valbo kände jag att 10 mil extra skulle jag nog inte klara av. Så jag ska se om jag kan åka upp till henne en heldag i stället framöver. Man vill gärna vara pigg och alert när man träffar sina vänner, så man inte är trött och grinig. Åh hon förstod mig.

Bilresan i sig gick riktigt bra och det var rätt skönt. Lite mer trafik på vägen upp på fredagen, men i övrigt så var det riktigt bra. Så det där är nog inte sista gången jag gör.

Frövi - Sundsvall

Japp, nu har jag fått bilen. Så nu ska jag kasta in sakerna i bilen och sedan drar jag uppöver. Det känns verkligen bra och Preme har den bästa servicen man kan få. Killarna ska ha ett stort Tack och han var även så snäll att han kom och hämtade mig och jag fick sedan lämna av han på Preme. Där snackar vi service. Ford kan slänga sig i väggen. Så Sundsvall här kommer vi!

Bilen pajade!

I Tisdags var vi iväg till Västerås på kvällen för att hämta bilen som mannen skulle få låna under tiden jag var i Sundsvall. Innan vi skulle åka hem, så skulle vi bara stanna och tanka upp bilarna lite. Jag körde våran bil och skulle bara starta den, då det hördes en kraftig smäll och bilen började låta konstigt. Typiskt min otur. Det slutade med att vi fick ställa bilen utanför Ford i Västerås. Mannen åkte hem, då han hade jouren från 06:00 på Onsdagen och Rita var ensam hemma. Jag blev kvar i Västerås för att kunna åka med till Ford på Onsdag morgon. Vi hängde nästan på låset där på morgonen. Vi fick till svar att dom kunde inte förens i mitten av Augusti, men så ändrade dom sig och sa att dom kunde försöka titta på den under dagen och felsöka. Vid 12 tiden hade vi inte hört något och ringde, då fick vi svaret att dom inte hade hunnit. Mannen var hemma och gjorde allt han kunde för att hitta en verkstad som kunde kolla på den, men det var svårt såhär i semestertider. Han pratade även med försäkringsbolaget om hyrbil/lånebil, men det fick man inte förens efter en felsökning. Även mannen ringde Ford Västerås, men då till honom sa dom att dom skulle kolla bilen nästa vecka. Dom hade juh inte lovat något. Vi blev så förbannad, då vi haft Ford nu i flera år borde man vara lite mer värd. Tydligen inte, dom tror att bara för att dom är stora kan dom behandla sina kunder hur som helst. Åh man tycker att dom hade kunnat varit rak och ärliga från början, för nu kastade vi juh bort hela förmiddagen på att vänta. Efter mycket, så slog det min man att han skulle ringa en Brandmans kollega (som äger Preme på orten) och kolla om dom kunde kolla på bilen. Hade vi vetat det vi fick till svar där, så hade vi ringt direkt dit på morgonen. Mannen fick nämligen låna Bilkära/Bilsläp, så att vi kunde få hem bilen och ställa den på Preme. Så dom skulle kolla bilen direkt på torsdags morgonen när dom kunde. Tror det var runt 8 på morgonen då dom ringde och sa att det var ett tändstift som satt löst och hade gått av. Dom skulle få nya vid 14 tiden. Så man byggde upp hoppet lite och började förbereda sig att kunna åka där på eftermiddagen, men så ringde han och sa att även tändspolen hade brunnit. Han behövde beställa en ny och den skulle komma runt lunch tid idag Fredag. Så nu sitter man som på nålar och väntar på att han ska ringa och säga att bilen är klar. Åh man hoppas juh även på att det verkligen är just bara dessa fel och inget annat. Jag har verkligen sett fram imot att få åka upp till Sundsvall och träffa lite släkt. Rita har även hon varit lite på helspän och håller extra koll på mig och vad jag gör. Hon vet bra mycket mer en man tror. Rambo han är bara lite fundersam. Har juh under gårdagen och lite idag fixat med det sista, så jag är klar att packa in i bilen och åka bara, när bilen är klar (om nu inget annat är fel och det får det fan inte vara nu).

Frövi - Sundsvall

Japp, nu har jag fått bilen. Så nu ska jag kasta in sakerna i bilen och sedan drar jag uppöver. Det känns verkligen bra och Preme har den bästa servicen man kan få. Killarna ska ha ett stort Tack och han var även så snäll att han kom och hämtade mig och jag fick sedan lämna av han på Preme. Där snackar vi service. Ford kan slänga sig i väggen.

Så Sundsvall här kommer vi!

Sylt och inlagd gurka!

Igår när vi hade lite tid över, så fixade vi lite Jordgubbs- och hallonsylt. Jordgubbarna var som vi köpt och frysit in, medans hallonen blev från våra buskar och kompisen i Västerås buskar och lite frysta (en salig blandning där).
Det blev riktigt mycket sylt också, så nu har vi sylt så vi klarar oss. Nu vet vi till nästa år att det där inte är så svårt att fixa och kul var det också.

Vi fick även ett recept på inlagd gurka av våra Västeråsvänner, så jag fixade en burk igår. Även det var riktigt kul och gott kommer det bli.

Bilen pajade!

I Tisdags var vi iväg till Västerås på kvällen för att hämta bilen som mannen skulle få låna under tiden jag var i Sundsvall. Innan vi skulle åka hem, så skulle vi bara stanna och tanka upp bilarna lite.
Jag körde våran bil och skulle bara starta den, då det hördes en kraftig smäll och bilen började låta konstigt. Typiskt min otur.

Det slutade med att vi fick ställa bilen utanför Ford i Västerås. Mannen åkte hem, då han hade jouren från 06:00 på Onsdagen och Rita var ensam hemma. Jag blev kvar i Västerås för att kunna åka med till Ford på Onsdag morgon.
Vi hängde nästan på låset där på morgonen. Vi fick till svar att dom kunde inte förens i mitten av Augusti, men så ändrade dom sig och sa att dom kunde försöka titta på den under dagen och felsöka.
Vid 12 tiden hade vi inte hört något och ringde, då fick vi svaret att dom inte hade hunnit. Mannen var hemma och gjorde allt han kunde för att hitta en verkstad som kunde kolla på den, men det var svårt såhär i semestertider. Han pratade även med försäkringsbolaget om hyrbil/lånebil, men det fick man inte förens efter en felsökning.
Även mannen ringde Ford Västerås, men då till honom sa dom att dom skulle kolla bilen nästa vecka. Dom hade juh inte lovat något. Vi blev så förbannad, då vi haft Ford nu i flera år borde man vara lite mer värd. Tydligen inte, dom tror att bara för att dom är stora kan dom behandla sina kunder hur som helst.
Åh man tycker att dom hade kunnat varit rak och ärliga från början, för nu kastade vi juh bort hela förmiddagen på att vänta.

Efter mycket, så slog det min man att han skulle ringa en Brandmans kollega (som äger Preme på orten) och kolla om dom kunde kolla på bilen. Hade vi vetat det vi fick till svar där, så hade vi ringt direkt dit på morgonen. Mannen fick nämligen låna Bilkära/Bilsläp, så att vi kunde få hem bilen och ställa den på Preme. Så dom skulle kolla bilen direkt på torsdags morgonen när dom kunde.
Tror det var runt 8 på morgonen då dom ringde och sa att det var ett tändstift som satt löst och hade gått av. Dom skulle få nya vid 14 tiden.

Så man byggde upp hoppet lite och började förbereda sig att kunna åka där på eftermiddagen, men så ringde han och sa att även tändspolen hade brunnit. Han behövde beställa en ny och den skulle komma runt lunch tid idag Fredag.
Så nu sitter man som på nålar och väntar på att han ska ringa och säga att bilen är klar. Åh man hoppas juh även på att det verkligen är just bara dessa fel och inget annat.
 
Jag har verkligen sett fram imot att få åka upp till Sundsvall och träffa lite släkt. Rita har även hon varit lite på helspän och håller extra koll på mig och vad jag gör. Hon vet bra mycket mer en man tror. Rambo han är bara lite fundersam. Har juh under gårdagen och lite idag fixat med det sista, så jag är klar att packa in i bilen och åka bara, när bilen är klar (om nu inget annat är fel och det får det fan inte vara nu).

Svart på vitt!

Idag kom svaret på stansbiopsierna som togs från mina hudförändringar/eksem som jag gjorde för ett tag sedan. Det visade på psoriasis-förändringar. Således en psoriasis. Tänk att det skulle ta så många år innan jag fick svart på vitt att jag haft psoriasis nästan hela mitt liv och utan att någon kunnat säga vad det var och heller inte hjälpt mig. Det i hårbotten har jag juh haft sedan jag var liten. Det känns riktigt bra att ha ett svart på vitt svar, trots att jag själv och även andra trott att det var psoriasis hela tiden. Nu ska jag bara försöka få ut Daivobet gelen som jag fick utskriven. Då den kostar en del så har jag varit tvungen att vänta lite, men hoppas nu på måndag kunna hämta ut den. Så får vi se om det blir bättre av det.

Svart på vitt!

Idag kom svaret på stansbiopsierna som togs från mina hudförändringar/eksem som jag gjorde för ett tag sedan. Det visade på psoriasis-förändringar. Således en psoriasis.

Tänk att det skulle ta så många år innan jag fick svart på vitt att jag haft psoriasis nästan hela mitt liv och utan att någon kunnat säga vad det var och heller inte hjälpt mig. Det i hårbotten har jag juh haft sedan jag var liten.

Det känns riktigt bra att ha ett svart på vitt svar, trots att jag själv och även andra trott att det var psoriasis hela tiden. Nu ska jag bara försöka få ut Daivobet gelen som jag fick utskriven. Då den kostar en del så har jag varit tvungen att vänta lite, men hoppas nu på måndag kunna hämta ut den. Så får vi se om det blir bättre av det.

Första gången!I lördags gjorde vi något vi inte gjort förut. Vi gjorde både Rödvinbärsgelé och Svartvinbärsgelé. Av dom röda fick vi några burkar, medans vi bara fick lite mer än en burk av svarta. Vilket är lite synd då båda gillar svartvinbärsgelé bäst. Vi fick hjälpa till lite med att köpa specialsocker med pektin i för gelé.

Det var inte så svårt som jag trodde och det tog heller inte jätte lång tid. Tyvärr har vi inte fått så mycket hallon i år, men det vi fick har vi fryst in (finns forfarande några omogna bär på busken). Krusbären kom inte alls detta året, vet inte vad som hänt. Jag som ville testa på saft. Bigarå trädet fick vi tre stycken själva, fåglarna tog resten tyvärr innan vi hann se dom. Plommonen finns det en hel del omogna av, trots att trädet är ungt. Får se om vi kan göra något av dom eller om dom går som frukt.

Kul var det att fixa själv, så det är inte sista gången. Får se om man kanske skaffar några fler bär buskar nästa år. Kanske även på tiden att byta ut blåbärsbuskarna, då det inte ser ut som det blir något där i år (tur man har kvar lite i frysen).

Måndag - Vägningsdag!

Idag visade vågen 117,8 kg, -1,9 kg vilket betyder -39,8 kg totalt. Känner fortfarande att det är lite segt, men man ska väl vara glad så länge det är minus på vågen. Jag har nu börjat inse att jag är inne på okänt område, då jag minns inte när jag låg på denna vikten och heller inte när jag låg under den. Det börjar synas en del i kroppen nu, men mest i ansiktet (mina okända ansiktsdra blir markantare och det är lite spännande). Lite synd att jag varit dålig på att ta kort under tiden. Har bara filmat lite med webcam, men inte så ofta som jag tänkt. Tänkte bjuda på bilder även denna Måndagen, då jag lyckades få till bilder av webcam inspelningen. Kanske inte den bästa bild kvaliten dock. Bilderna är från 14 Mars 2011, 20 Mars 2011, 25 April och 18 Juli 2011. Liten skillnad ser man juh.

 

Rambo badad och klippt!

Igår fick Rambo ett behövligt bad och klippning. Han var otroligt smutsig nu och man måste juh se hyfsad ut när man ska iväg på resa och träffa släkt. Det blir första gången som min Mamma´s kusin L träffar Rambo och då vill jag juh att han ska se bra ut. Bra och bra kanske man inte ska säga, men bättre dock. Jag har mycket övning kvar innan jag får till honom perfekt, om jag ens kommer så långt. Nästa gång ska dock uppfödaren hjälpa mig och vi ska även gå igenom lite. Hon ska visa hur jag ska göra osv. Åh det känns skönt. Visst det är jätte jobbigt att klippa honom, men på samma gång är det lite kul. Speciellt när man ser förändringen i både han och hans beteende. Trots att han inte gillar själva badet, fönen och klippningen, så blir han tossig efteråt och visar upp sig rätt bra. Nu är det bara Rita kvar att bada, men det brukar inte vara något speciellt. Bara bada och föna henne (om inte vädret är bra så hon kan själv torka). Hon brukar heller inte bråka så mycket.

Måndag - Vägningsdag!

Idag visade vågen 117,8 kg, -1,9 kg vilket betyder -39,8 kg totalt. Känner fortfarande att det är lite segt, men man ska väl vara glad så länge det är minus på vågen.

Jag har nu börjat inse att jag är inne på okänt område, då jag minns inte när jag låg på denna vikten och heller inte när jag låg under den. Det börjar synas en del i kroppen nu, men mest i ansiktet (mina okända ansiktsdra blir markantare och det är lite spännande). Lite synd att jag varit dålig på att ta kort under tiden. Har bara filmat lite med webcam, men inte så ofta som jag tänkt.

Tänkte bjuda på bilder även denna Måndagen, då jag lyckades få till bilder av webcam inspelningen. Kanske inte den bästa bild kvaliten dock. Bilderna är från 14 Mars 2011, 20 Mars 2011, 25 April och 18 Juli 2011. Liten skillnad ser man juh.RSS 2.0