Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Föräldragrupp!

Idag har vi varit på första träffen på Föräldragruppen. Det kändes lite konstigt och man fick mer av den där känslan att det verkligen är sant allt detta. Nu första gången var jag väldigt tillbaka dragen, vilket inte kändes sådär jätte kul. För det fanns saker som dom pratade om, som jag kanske också ville säga något om. Men jag frös och blev enormt blyg av mig. Fattar bara inte varför. Det känns skönt nu att få komma igång med det där, för det stärker att det är sant. Verklighets upplevelse typ. Föräldragruppen träffas nu 1 gång i veckan i Lindesberg och det är nu 3 gånger till + en gång då man ska till USÖ och få mer förlossningsinformation. Vilket för mig är en delad känsla, då jag vet vad som väntar mig. Det är som det är och man får ta det som det kommer. Trots att jag var väldigt blyg nu denna gången så kändes det endå skönt att få komma in i något sånt här och träffa andra som väntar barn. Även höra deras tankar och få insikt att det kanske inte bara är som känner på ett visst sätt. Det var även bra för mannen att få höra att han inte var ensam om att iblnad bli snuvad på att känna sparkarna. Det känns väldigt bra att han kan och vill vara med på alla träffar. Bara det ger mig ett större stöd och jag känner att han stöttar mig totalt. Även om en del ämnen är med för oss kvinnor/blivande mammor.
Kommentarer
Postat av: Kristina Ahlmark

När jag har gått i gravid-gruppen båda gångerna så har det vart likadant. Ingen i gruppen har vågat sagt nånting. Men sen när man har gått i föräldragruppen när man har fått barn är det en helt annan sak, då har alla vart mer frammåt och pratat och det har vart så trevligt :)

2012-04-06 @ 14:25:06
Postat av: Malin

Jag tycker inte du ska säga att en del ämnen är bara för oss kvinnor/mammor. Det som händer med din kropp och det som kvinnan utsätts för rör mannen i allra högsta grad faktiskt. Det heter ju föräldragrupp, inte mammagrupp! Det är fantastiskt att han kan vara med på alla träffarna och vill stötta dig, men kom ihåg att allt rör honom lika mycket som det rör dig!
Hoppas ni får dela gruppen någon gång, mammorna för sig och papporna för sig, det gav min man mest, att få prata och fråga om saker som kanske männen undrar om. Om inte, så ge förslag på det inför den som håller gruppen. Det kanske räcker med en gång eller så...
Annars hoppas jag att ni ska finna någon som ni kan/vill fortsätta att umgås med. Det är ett lätt sätt att hitta vänner på iaf!

2012-04-07 @ 22:46:45
URL: http://holtakt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...