Antal besökare:Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

BLW - Baby-led weaning

Idag på kvällen började vi prova på BLW (då Amanda börjat visa minskat intresse för mat). Det blev avokado och kokta morotsstavar, vilket hon verkligen tyckte var kul. Visst det hamnade en del på golvet, men hon såg mer nöjd ut och jag fick även äta varm mat. Så jag tror vi ska prova i iallafall, så får vi se. Kanske man ge puré maten något mål eller tillsammans. Får prova sig fram och låta Amanda bestämma.

Amanda 7 månader!

7Månader Tiden går verkligen fort nu. Känns som det var igår familjen fick tillökning, men idag är det hela 7 månader sedan Amanda föddes. Hon växer och gör framsteg. Igår började hon göra ett smackade ljud och det är bara för gulligt. Hon har sedan en tid börjat bubbla en hel del och ibland kan man bara sitta och lyssna på henne. Sedan får man nu hålla ett extra öga på henne, då hon börjar förflytta sig på filten. Hon kryper inte, men med lite hjälp kan hon stå och gunga lite på alla fyra. För någon dag sedan hade hon lyckats vända på sig och på något sätt lyckats ta sig till Rambo. Så sött så.♥♥♥ Dagen till ära beslutade hon sig för att det var kul att bada. Tidigare har hon inte alls gillat det och skrikit hela tiden, vilket gjort att bad inte varit så kul. Idag var det kul, men vi provade på att vi satt och lekte med vattnet först. Det slutade med att hon blev nyfiken och började sträka sig mot vattnet och sedan satt hon i badbaljan och lekte och såg ut att ha kul.♥♥♥ Är nu lite sugen på att skaffa badbyxor åt henne och prova på bad i badhuset, men vi får väl se. Nu väntar vi på det spännande som kommer. Första tanden, ordet och såklart krypa och sedan gå. För att inte glömma första födelsedagen. ♥♡♥

23 Januari!

Idag är en speciell dag för oss. Det är 1 år sedan vi fick chock beskedet att jag var gravid, då vi var inne på fertiliteten för att påbörja IVF. Känns som det var igår typ. Helt otroligt och lite svårt att förstå. 23 Januari 2012 blev dagen som vi alltid kommer minnas och kommer vara en speciell dag. Dagen som gjorde oss till en familj! Det mest otroliga är att våran underbara dotter Amanda, idag är 6 månader och 25 dagar gammal. Tiden bara springer iväg.

Giftfritt!?!

Jag har åkt på plastnojja! Efter att läst om hur mycket gifter plast släpper ifrån sig. Vad vågar man använda? Vet att det finns plast som har visat sig vara bättre, men en så länge har jag inte hittat barnmatstallrikar i den typen av plast. Här kan man läsa om dom olika märkningarna av plast. Det som gör det svårt är märkningen nr 7 som finns på både dålig plast och bra plast. Det är en enda röra av allt, så just nu är jag kluven och vet inte vad jag ska göra. Jag kör plastburkar (små, som är för smakportioner barnmat) som jag fryser in i, men kör dom inte i micron (jag vet micron är inte bra den heller). Har även några barnmatsburkar i glas som jag använder. Sedan har jag skedar från bambino i plast (som har märkningen nr 5). I övrigt kör jag på våra vanliga tallrikar och skålar. Nu när Amanda börjar bli äldre och vill ibland äta själv, så skulle det vara bra med tallrikar i plast. Vad vågar man använda? Kan man lita på det som är märkta med pvc free osv.? Vet att det finns sidor med eco produkter som är giftfria, men då kostar det och man måste beställa över nätet.

Hemmalagad barnmat!

Jag har hittat något nytt som jag gillar och tycker är riktigt kul. Efter min op, så har mitt intresse för mat gått lite upp och ner. Nu när Amanda ska börja smaka på nya saker, så här jag hittat tillbaka lite. Jag tycker det är roligt att testa mig fram och söker nu recept på bra barnmat. Åh det värmer juh i mammahjärtat när hon gillar min hemlagade barnmat över burkmat. ♥♥♥ Hittills har jag bara lagat köttgryta (dill, med sötpotatis och vanlig), blomkålsmos, risoni med broccoli (blandade en dag den med blomkålsmoset och det blev uppskattat och gott). Nu är jag lite sugen på att prova mat med kyckling och fisk. Även avokado, skulle jag vilja prova. Kan man göra guacamole och frysa in eller är det en färskvara? Recept eller sidor med recept mottages gärna!

9års bröllopsdag!

Idag firade vi 9 års bröllopsdag. Tänk vad tiden springer iväg. Känns nästan som det var igår vi träffades. Det bästa i år måste vara att vi fick fira denna dagen som en Familj. ♥♡♥ Större kunde nog inte denna dagen bli. Mannen kom hem med en underbar bukett bestående av tulpaner, gerbera och en annan blomma som jag inte kan namnet på. Färgerna var rosa och gult. Jag är stolt och tacksam att jag har en familj. Älskar dom alla!

Livet går vidare!

Då har vi påbörjat ett nytt spännande år. Ser verkligen fram imot detta året måste jag säga. 2012 avslutades lite i nerförsbacke, men det var som det var. Julafton/Juldagen var det bara Jag, Min Man, Amanda och Rambo. Vilket kändes riktigt hårt. Hade önskat att någon bara hade kommit förbi på en fika. Så det var en lite trist första jul som familj. Det bästa var dock att Amanda fick träffa sin Morfar för andra gången (i mellandagarna). Åh jag var lite nervös och spänd, över mötet. Hur hon skulle reagera osv, men det gick över förväntan. Det tog inte lång stund innan Amanda visade sin underbara sida och kastade skratt och leenden till Morfar. Så underbart och så skönt att få träffa min familj också. Hade dock hoppas att fler skulle följa med ner, men det kommer andra gånger. Fick även se en helt annan sida av min pappa (Amandas Morfar), vilket värmde och gjorde att jag växte. Han pratade så gott om Amanda och sa att hon var perfekt som hon är. Åh skoj hade dom tillsammans. Morfar satt med hunden Rambo i knä och Amanda satt i matstolen sin. Sedan hörde man vovvov vovvov... Då satt Morfar där och sa "vovvov vovvov" och Amanda bara tokskrattade, så hon nästan kiknade. Det var helt underbart att både höra och se dom. En annan kunde själv inte hålla sig för skratt, när man såg dom. Nyårsafton, då gjorde vi inte så mycket. Jag fixade lite fläskfilé med grönsaker och nudlar tillsammans med rester av revbensspjäll. Vi gick och la oss innan 12, men det var svårt att sova när det började smälla. Amanda vaknade till en gång, men somnade om av sig själv och sov sedan genom alla fyrverkerier. Åh Rambo han låg och gruffade och små skällde lite. Inte ens det vaknade hon av. Så vi blev riktigt stolta över våran lilla tjej. Nyårsdagen, då tog vi det lungt. Åh hade mys i soffan Jag, Amanda och Rambo. Mannen jobbade både nyårsafton och nyårsdagen. 2013 hoppas jag blir ett bra år. Vet en viktig sak som jag ser fram imot. Det är Amandas 1 årsdag. Åh det är bara ett halv år kvar tills dess. Vart tog tiden vägen. Känns nästan som det var igår hon föddes. Hon har verkligen växt och blivit en underbar person. Hon är helt perfekt och underbara & glad. Hon ger verkligen mening i livet också. Åh det finns så mycket spännande som väntar nu också. Första ordet, krypa, sitta utan stöd (fast det tycker jag hon kan en liten stund, innan det blir fall), osv. Mycket spännande med andra ord. Vikten tar jag just nu som den kommer, men det är tänkt att jag ska börja träna igen nu här i början av året. Jag skulle juh ha börjat redan, men med allt som varit så blev det bara inte så. Nytt år, nya tag.

God Fortsättning på det nya året!

GodFortsättning2013
RSS 2.0